Uklanjanje vena laserom

14.07.2016.

Proširene vene nogu predstavljaju značajan zdravstveni i estetski problem

Od problema proširenih vena nogu pati do šezdeset posto odraslih ljudi, a broj žena koje su pogođene simptomima proširenih vena čak je tri do četiri puta veći od broja muškaraca s istim problemom.

Mnogi čimbenici utječu na razvoj proširenih vena: genetska predispozicija odnosno urođene slabosti venskih zalistaka, debljina, trudnoća, neka zanimanja i način života, pušenje, hormonske terapije... Tegobe se pogoršavaju  stajanjem, a smanjuju hodanjem i odmaranjem nogu u povišenom položaju.

U Poliklinici Medico probleme proširenih vena rješavamo dijagnostikom putem ultrazvučnog pregleda, tzv. color Dopplera i nakon toga najsuvremenijom laserskom operacijom.

UZV i obojeni Doppler krvnih žila je ultrazvučna pretraga koja bilježi anatomski izgled dubinskih i površinskih vena, te brzinu i smjer strujanja krvi te tako daje najbolji uvid u raširenost bolesti. Istovremeno se pregledaju i arterije nogu kako bi se isključila bolest arterija.

Poliklinika Medico pacijente koji se odluče na zahvat, operira putem endovenoznog laserskog tretmana EVLT.  Riječ je o postupku kojim se pacijentu pomoću topline iznutra zatvaraju oštećene površinske vene. EVLT se sastoji od uvođenja katetera koji vodi lasersku nit u venu koju želimo tretirati. Tretman se provodi pod takozvanom tumescentnom anestezijom pri kojoj se lokalni anestetik pomiješan s fiziološkom otopinom aplicira na više mjesta duž vene. Nakon davanja anestezije, aktivira se laserski sustav i pod kontrolom ultrazvuka prati se djelovanje lasera na venu. Kad se na taj način tretira čitava vena, kompletan se sustav izvuče iz vene. Zahvat se izvodi ambulantno, traje kratko, nakon zahvata ne ostaju ožiljci, a pacijent je odmah pokretan.

Nakon zahvata se na područja koja su tretirana stave kompresivne gaze, te preko njih kompresivne čarape. Čarape se prva tri dana nose tijekom cijelog dana i noći, a nakon toga danju tijekom sljedeća četiri tjedna. Nakon postupka pacijentima se preporuča dvadeset -minutna šetnja.

U dva tjedna nakon EVLT zahvata, u Poliklinici Medico pacijentima preporučamo izbjegavanje težih tjelesnih napora.

Laserski zahvat na venama najuspješnija je metoda liječenja proširenih vena.

Prednosti laserskog endovenskog tretmana:

  • Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji
  • Nije potrebna hospitalizacija
  • Manji rizik od komplikacija
  • Gotovo bezbolan oporavak
  • Brzi povratak u dnevne aktivnosti
  • Odličan estetski efekt

Obratite se vrhunskim stručnjacima Poliklinike Medico koji će vam pružiti sve informacije o ovoj izuzetno uspješnoj metodi liječenja vena.

INFORMACIJE I REZERVACIJE
051/263-109
Agatićeva 8, 51000 Rijeka

RADNO VRIJEME
ponedjeljak – petak 7:00-21:00
subota 7:30-14:00

Medico INFO

Radno vrijeme

ponedjeljak – petak 7:00 - 21:00
subota 7:30 - 14:00

Informacije i rezervacije:

Tel: 051 263 109
E-mail: medico@medico.hr


Skraćeno radno vrijeme

Obaviještavamo Vas da će povodom nadolazećih blagdana SB MEDICO raditi prema skraćenom radnom vremenu:

24.12.2018. - 07:00 do 13:00 sati
25.12.2018. - ZATVORENO
26.12.2018. - ZATVORENO
31.12.2018. - od 07:00 do 13:00 sati
01.01.2019. - ZATVORENO

Pratite nas
Aplikacije