Vodič Medico laboratorija: Kako se pripremiti za vađenje krvi

6. prosinca 2019. | Članci

Laboratorijske pretrage omogućuju dijagnosticiranje brojnih bolesti, detaljan uvid u zdravlje osobe, ali i utvrđivanje općeg zdravlja krvne slike kako bi liječnik mogao dati preventivne savjete. Stručnjaci medicinsko-biokemijskog laboratorija Specijalne bolnice Medico u Rijeci i Puli dali su nekoliko savjeta o tome kako se pripremiti za vađenje krvi. 

Dvadeset i četiri sata prije vađenja krvi, preporučljivo je da izbjegavate jaču fizičku aktivnost. Osim toga, ne konzumirajte alkohol, a 12 sati prije nemojte više ništa jesti. Možete piti vodu.

Za pušače vrijedi pravilo da ne puše barem dva sata prije. Na vađenje krvi je osim toga važno doći naspavan, rano ujutro – već od 7:00 sati – i sjesti deset do petnaest minuta prije u čekaonici.

Opustite se i pazite da obučete odjeću širih rukava kako biste i sebi i laboratorijskom osoblju olakšali uzimanje uzorka. 

Neposredno prije vađenja, laboratorijsko osoblje obavijestite o tome koje lijekove ili dodatke prehrani koristite ili ste ih koristili zadnja 24 sata. 

Postoje i pretrage za koje nije nužno da se rade ni natašte ni ujutro, npr. pretrage nekih hormona. Svog liječnika zbog toga za upute pitajte nakon što vam propiše vađenje krvi. 

U Specijalnoj bolnici Medico u Rijeci i Puli imate mogućnost brzo i pouzdano obavljanja svih krvnih pretraga. Od krvne slike pa do svih drugih  pretraga.

Razvijena tehnologija iz područja medicinske biokemije omogućuje nam učinkovite, brze i temeljite rezultate analize u Rijeci i Puli.

Ono što je važno naglasiti jest što u Specijalnoj bolnici Medico u Rijeci u istom danu možete dobiti dijagnozu i nalaz citološke punkcije ako samopregledom ili ultrazvukom otkrijete neku abnormalnost u grudima. To uvelike smanjuje traumu i nelagodnost od neizvjesnosti iščekivanja dijagnoze. 

Kako bi rezervirali termin ili dobili više informacija o pregledima i laboratorijskim nalazima, kontaktirajte nas na 051 263 109 ili 052 633 333. Više o djelatnostima medicinsko-biokemijskog laboratorija pronađite na web stranici Specijalne bolnice Medico. 

Vezani sadržaj