prof. dr. sc. Ksenija Willheim, dr. med.

Specijalistica neurologije
Rijeka

Diplomirala je 1965. godine na Medicinskom fakultetu u  Rijeci. Od 1968. – 2007. bila je u stalnom radnom odnosu u Klinici za neurologiju KBC Rijeka. Specijalizaciju iz neurologije završila je 1971. od  kada radi i kao asistent na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Magistarski rad obranila je 1976., a doktorsku disertaciju 1982. Titulu primarijus stekla je  1983. Izvanredni profesor postala je 1992., a od 1997. obnašala je dužnost zamjenika predstojnika katedre za Neurologiju. Obnašala je i dužnost predstojnice Klinike  za neurologiju pri KBC-u Rijeka.

Aktivno je sudjelovala na brojnim znanstvenim i stručnim  skupovima u zemlji i inozemstvu, te je autorica brojnih znanstvenih i stručnih  radova.

Godinama je bila dopredsjednica Hrvatskog neurološkog  društva (HND) pri Hrvatskom liječničkom zboru (HLZ), članica Advisory Bord  South East European Society for Neurology and Psychiatry, članica upravnog odbora Hrvatskog neurološkog društva za medicinsko vještačenje, članica World  Federation of Neurology, članica Hrvatskog liječničkog zbora i od 1998.-1999.  članica Panel on Headache in EFNS Directory za Hrvatsku.

Osnovala je pri KBC-u Rijeka ambulantu za glavobolje koju je  vodila dugi niz godina. Sudjelovala je u brojnim kliničkim ispitivanjima  lijekova za razne neurološke bolesti (posebno migrenu) kao što su Imigran, Maxalt i Botox.

Vezane djelatnosti