Program za liječenje debljine i ostalih poremećaja prehrane BeneFIT

Program za liječenje debljine i ostalih poremećaja prehrane BeneFIT,  je specijalizirani program posvećen pružanju sveobuhvatne skrbi pacijentima koji se suočavaju s problemima vezanim uz poremećaje prehrane kao što su prekomjerna tjelesna težina anoreksija, bulimija te prekomjerno prejedanje.  Ovaj program, Specijalne bolnice Medico, okuplja multidisciplinarni tim vrhunskih stručnjaka te je posebno osmišljen kako bi pacijentima pružio integrirani pristup liječenju kao i podršku, uzimajući u obzir fizičke, emocionalne i mentalne aspekte pacijentovog zdravlja, a sve u svrhu postizanja dugotrajnih rezultata u kontroliranju težine i očuvanju zdravlja.

Debljina ili pretilost jedan je od najvećih javnozdravstvenih problema i izazova današnjeg društva. Iako većinu ljudi zabrinjava uglavnom zbog estetskih razloga, debljina je prvenstveno zdravstveni problem jer je povezana s nizom bolesti i kraćim životnim vijekom. Prekomjernu tjelesnu masu ima čak 65% odraslih osoba u Hrvatskoj što nas stavlja na prvo mjesto po debljini u Europskoj uniji (Izvor:Eurostat https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20210721-2). Debljina je bolest i rizični čimbenik za brojne druge bolesti kao što su kardiovaskularne i bolesti lokomotornog sustava, opasnost je i za mentalno zdravlje, a  povezuje se i s  pojedinim vrstama karcinoma.

Kako bi učinkovito rješavali problem debljine, u BeneFIT-u naglasak stavljamo na individualno i multidisciplinarno liječenje razumijevajući i analizirajući uzroke debljine što nam omogućava rješavanje i uzroka problema, a ne samo simptoma. 

Naš multidisciplinarni tim stručnjaka uključuje nutricioniste, psihologe, psihijatre, gastroenterologe, kardiologe, endokrinologe i dijabetologe te uzimajući u obzir sve aspekte zdravlja pojedinca nudimo prilagođene i učinkovite planove liječenja koji obuhvaćaju promjene ponašanja, prehrambene navike, tjelesnu aktivnost, psihološku podršku, farmakoterapiju kao i kiruršku terapiju. 

Naš pristup omogućava nam pažljivo praćenje napretka svakog pacijenta, prilagođavajući liječenje prema individualnim potrebama. Zato smo pripremili 3 različita paketa liječenja debljine  koji se razlikuju po broju i složenosti pretraga, pregleda i terapija:

BASIC

PREMIUM

DIAMOND

Liječenju ostalih poremećaja prehrane (anoreksije, bulimije, kompulzivnog prejedanja) pristupamo potpuno individualno kreirajući plan liječenja ovisno o problemima, ciljevima i potrebama pacijenata.