O Specijalnoj bolnici Medico

Specijalna bolnica Medico nalazi se u centru Rijeke, u neposrednoj blizini glavne gradske šetnice Korza. Parkiralište Delta te javna podzemna garaža na samo nekoliko metara od ulaza u bolnicu, kao i dostupnost svih linija javnog gradskog prijevoza čine Medico dostupnim većini pacijenata.

Uz iskusan i educiran medicinski kadar, Specijalna bolnica Medico danas ima 16 registriranih djelatnosti koje obavlja kroz 24 specijalnosti i supspecijalnosti: anesteziologija, reanimatologija i intenzivno liječenje, dermatologija i venerologija, endokrinologija, gastroenterologija, ginekologija i opstetricija, interna medicina, kardiologija, opća kirurgija, nefrologija, neurokirurgija, neurologija, oftalmologija, ortopedija, otorinolaringologija, plastična kirurgija, pulmologija, radiologija, urologija, vaskularna kirurgija te medicinsko – biokemijski laboratorij. Uz bolničko liječenje provodi se i liječenje u dnevnoj bolnici za sve registrirane djelatnosti kao i sistematski pregledi te individualni zdravstveni programi.

Medico je kroz 25 godina rada stasao u istinski centar zdravstvene izvrsnosti s najmodernijom dijagnostičkom i terapijskom infrastrukturom na više od 2.000 m2.  Na prvom katu smještena je recepcija za  prijem i odjavu pacijenata, radiološki odjel (MR, CT, RTG, UTZ, mamografija) te suvremeno opremljen medicinsko-biokemijski laboratorij u kojem se obavlja više od sto različitih pretraga iz područja opće i specijalne medicinske biokemije. Na drugom katu nalazi se 14 specijalističkih ambulanti koje su na raspolaganju pacijentima svakoga dana od 07:00 do 21:00 sat, a na trećem katu je bolnički odjel koji uz dnevnu bolnicu ima moderan operacijski blok s dvije operacijske sale, jedinicu za postoperativni nadzor (JPON) te komforne smještajne kapacitete za oporavak i liječenje pacijenata.

Specijalna bolnica Medico započela je s radom davne 1991. godine, kao druga privatna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj te se može smatrati začetnikom i pionirom privatne prakse u mladoj državi. Prošla je put od malenog ambulantnog pogona, do regionalnog lidera u pružanju zdravstvene usluge u privatnom sektoru. Medico današnji ugled privatne zdravstvene ustanove zahvaljuje svojim predanim djelatnicima i suvremenoj dijagnostici. Zbog jačanja kirurških djelatnosti i orijentacije Medica na strana tržišta, prvenstveno na talijansko, austrijsko i slovensko, donesena je poslovna odluka vlasnika, zagrebačke tvrtke Ergomed,  da se započne postupak preoblikovanja Poliklinike Medico u Specijalnu bolnicu koji je završen dobivanjem Rješenja Ministarstva zdravstva 14. listopada 2016. godine. Danas sa 150 zaposlenih, od kojih čak više od 70 liječnika, svojim pacijentima pruža najbolju zdravstvenu uslugu u jednom danu na jednom mjestu što potvrđuje činjenica da se Medico u 2016. godini brinuo o više od četrdeset tisuća pacijenata. Medico se od svojih početaka etablirao kao lider u uvođenju i primjeni novih, najsuvremenijih tehnologija u dijagnostici i liječenju, a nabavom nove dijagnostičke opreme nastavlja se snažan investicijski ciklus započet prerastanjem u Specijalnu bolnicu.

Medico je danas jedina privatna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj s integriranom kompletnom dijagnostikom i minimalno invazivnom kirurgijom. Cjelovit individualan pristup svakom pacijentu osigurava kroz centre izvrsnosti kao što su: Centar za minimalno invazivnu kirugiju (spinalnu, urološku, ginekološku i abdominalnu), Centar za dojku, Centar za zdravlje žena, Centar za zdravlje i ljepotu, Centar za vene, Centar za poremećaje spavanja i Centar laserske medicine. U Medicu od trenutka uzimanja uzoraka za laboratorijske nalaze, preko obavljenih kliničkih pregleda i dijagnostičkih postupaka do zaključnog mišljenja liječnika protekne najviše dva do tri sata.

Specijalna bolnica Medico nastavlja tradiciju i jačanje izborene pozicije regionalnog lidera u integriranim uslugama specijalističko konzilijarne djelatnosti, dijagnostike i minimalno invazivne kirurgije. Dokazanom i certificiranom kvalitetom poslovanja (Medico radi po ISO sustavu kvalitete od 2001. godine, a od 2013. godine nositelj je Temos certifikata „Quality in International Patient Care“) utvrđuje svoju poziciju na bliskim tržištima Slovenije, Italije i Austrije. Članstvom u Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, osnovanom sa strateškim ciljem povezivanja medicinskih ustanova i turističkih tvrtki i stvaranja atraktivnih turističkih sadržaja aktivno sudjeluje u izgradnji  te ponude.