Od prevencije do zdravlja

Svrha projekta je  povećanje znanja i svijesti o važnosti promicanja zdravlja i prevenciji bolesti raka pluća, te su aktivnosti projekta usmjerene na promicanje zdravih navika i zdravlja općenito.

PRIJAVITELJ PROJEKTA: Općina Viškovo

PARTNER: Općina Lopar 

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 496.914,53 kuna 

CILJNE SKUPINE: mlađi od 25 godina, starije od 54 godine, zaposlene i samozaposlene osobe, nezaposlene uključujući dugotrajno nezaposlene te neaktivno stanovništvo kojima će se pružiti edukacija, pomoć i motivacija radi primjene zdravih životnih navika u njihovoj svakodnevnici.

TRAJANJE PROJEKTA: listopad 2019. – travanj 2021. 

Stručnjaci iz Specijalne bolnice Medico održali su u rujnu 2020. godine  edukativne seminare „Postani i ostani nepušač“, a na raspolaganju je bio i specijalist pulmologije za savjetovanje.  Sudionicima je bila osigurana besplatna spirometrija u Medicu.

*Spirometrija odnosno mjerenje daha je najčešća i osnovna pretraga za ispitivanje plućne funkcije te je jednostavna dijagnostička metoda za dijagnosticiranje bolesti pluća i dišnog sustava. 

Početkom listopada 2020. godine održan je edukativni seminar uz savjetovanje liječnika i spirometriju u Loparu. Nastavak aktivnosti uključuje educiranje o važnosti promicanja zdravlja i prevenciji, uz edukativna predavanja, radionice i savjetovanja liječnika Specijalne bolnice Medico.

Cjelokupan iznos financiran je sredstvima Europske unije u okviru Europskog socijalnog fonda.

Fotografije