Zakrpa intervertebralnog diska — (IVD zakrpa) rješava križobolju

Svrha projekta je razvoj minimalno invazivne metode (IVD zakrpe) tretiranja križobolje zajedno s inovativnim komplementarnim softverskim rješenjem za pomoć radiolozima u očitovanju početnih oštećenja tkiva intervertebralnog diska te praćenju napretka postproceduralnog oporavka. Zajedno će činiti inovativne proizvode kojima će se pospješiti cjelokupan postupak liječenja pacijenta, skratiti vrijeme rehabilitacijskog perioda kao i sam period dijagnostike te poboljšati njena učinkovitost.

NOSITELJ PROJEKTA: Specijalna bolnica za kirurgiju MEDICO

PARTNER: Penta d.o.o.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 15.510.294,06 kuna. Iznos koji sufinancira EU 7.375.844,21 kuna.

TRAJANJE PROJEKTA: 30.09.2020. – 30.09.2023.

CILJNA SKUPINA I KRAJNJI KORISNICI IVD ZAKRPE: Pacijenti Specijalne bolnice Medico s problemom križobolje.

CILJNA SKUPINA SOFTVERSKOG RJEŠENJA: Proizvođači uređaja magnetske rezonance. Krajnje korisnike također čine pacijenti s križoboljom.

KRATKI OPIS PROJEKTA

Specijalna bolnica Medico druga je privatna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj, osnovana 1991. godine. U velikom broju medicinskih područja koje pokriva bavi se i liječenjem bolnih stanja kralježnice, minimalno invazivnim i drugim operacijskim tehnikama. Tim Specijalne bolnice Medico uočio je potrebu zdravstvenih ustanova za iskorakom u području tretiranja križobolje i precizirao je nedostatke trenutno dostupnih te konkurentskih rješenja u postupcima liječenja i dijagnostike. Predmet IRI projekta predstavlja istraživački proces za koji se očekuje da će rezultirati dvjema povezanim inovacijama: IVD zakrpom i softverskim rješenjem za standardizaciju radioloških nalaza, s krajnjim ciljem kvalitetnijeg i efikasnijeg liječenja pacijenata.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.