Ginekologija i opstetricija su dvije kirurško-medicinske specijalnosti koje se bave prevencijom, dijagnostikom i liječenjem bolesti ženskih reproduktivnih organa i trudnoćom. 

Ginekologija je medicinska praksa koja se bavi zdravljem ženskog reproduktivnog sustava (stidnica-rodnica-maternica-jajovodi- jajnici). Porodništvo je medicinska specijalnost koja se bavi njegom reproduktivnog trakta svih žena i njihove djece tijekom trudnoće (prenatalno razdoblje), poroda i postnatalnog razdoblja.

Posebne, uže specijalnosti ove medicinske grane su  opstetricija i fetalna medicina, ginekološka onkologija, uroginekologija i humana reprodukcija.

 U Specijalnoj bolnici Medico na jednom je mjestu možete dobiti odgovore na sva vaša pitanja vezana uz navedenu problematiku. 

Stručnost, iskustvo i ljudske kvalitete naših liječnika, detaljan i individualan pristup svakom pacijentu uz primjenu suvremene medicinske opreme uz ugodan prostor osiguravaju uspješnu dijagnostiku i liječenje. Uspješni medicinski pristup i zadovoljstvo naših korisnika predstavlja prioritet naših djelatnika. 

Liječenje u Specijalnoj bolnici Medico počinje detaljnim pregledom i suvremenim dijagnostičkim postupcima. Po postavljanju dijagnoze slijedi liječenje koje, ovisno o dijagnozi, može biti konzervativno ili kirurško, pri čemu naglasak stavljamo na minimalno-invazivne postupke koji smanjuju bol i patnju pacijenata, skraćuju vrijeme oporavka i boravka u bolnici. Za sve to osigurana je suvremena medicinska oprema (klasična, dijatermijska i laserska kirurgija, rekonstrukcijski zahvati u ginekologiji, primjena suvremenih histeroskopskih i laparoskopskih operacijskih zahvata, endoskopije kao i klasične vaginalne i laparatomijske operacijske zahvate u ginekologiji.

Nadzor nad trudnoćom provodi se najsuvremenijim dijagnostičkim metodama koje uz stručno medicinsko osoblje osiguravaju visoku kvalitetu medicinske usluge. 

Obrada i savjetovalište za:

  • adolescente
  • kontracepciju ( ekstrakcija i insercija intrauterinih uložaka)
  • bračni sterilitet ( folikulometrija, ispitivanje prohodnosti jajovoda)
  • trudnice: vođenje trudnoće, snimanje UZV pregleda trudnice na DVD, kardiotokografija (CTG)
  • promjene u predmenopauzi i postmenopauzi (HNL)
  • Inkontinencija ( vađenje i stavljanje pesara)
  • onkološka problematika

Otkrivanje i liječenje bolesti spolnih organa

Operacijski zahvati

Nadzor nad trudnoćama se provodi uz standardne metode nadzora trudnoće suvremenim tehnikama – 4d UTZ, color dopler zapisa, kardiotokografije i Panorama prenatalnim testom.

 (Panorama Prenatal Test je neinvazivni prenatalni test kojim se s visokom pouzdanošću utvrđuje rizik od Downovog sindroma. Testiranje je jednostavno i sastoji se od uzimanja uzorka krvi trudnice, počevši od 10. tjedna trudnoće. Test ne predstavlja nikakav rizik za trudnoću.)

Svi djelatnici vode se visokim etičkim načelima, stalno se usavršavaju prateći na taj način napredak u ginekologiji i opstetriciji što doprinosi boljoj i sveobuhvatnijoj brizi o ženskom zdravlju.