Nova usluga u Medicu – CT biopsija

Razvoj moderne medicine traži sve efikasnije, lakše provedive te manje invazivne terapije i terapijske postupke. Upravo jedna takva usluga novost je u Specijalnoj bolnici Medico – CT biopsija. Riječ je o minimalno invazivnoj proceduri koja se koristi za dobivanje uzoraka tkiva iz unutarnjih organa ili tumora. Kombinira točnost kompjutorizirane tomografije s visoko sofisticiranim postupkom uzimanja uzoraka tkiva, pri čemu liječnici mogu točno odrediti mjesto s kojeg će uzeti uzorak. Ovom metodom, biopsija postaje brža i točnija, uz smanjeni rizik za pacijenta.

Kome je namijenjena CT biopsija?

Pacijentima koji su upućeni provjeriti neku sumnjivu pojavu u tijelu, vrijeme i točna dijagnoza su ključni faktori, a kod ove metode upravo su to najveće prednosti. Posebno je korisna za pacijente kod kojih postoji sumnja na maligne ili benigne promjene koje zahtijevaju brzu detaljnu analizu. Iznimno je korisna u procesu dijagnosticiranja različitih vrsta tumora, upalnih procesa ili drugih patoloških stanja. U praksi se najčešće koristi kada je tumor lociran na mjestima koja su teško dostupna ili kada je potrebno precizno navođenje igle kako bi se izbjeglo ozljeđivanje pacijenta.

Kako se izvodi CT biopsija?

Tijekom biopsije, CT skener se koristi za detaljno lociranje neuobičajenih ili sumnjivih struktura u tijelu. Nakon što su locirane, tankom iglom se uzima uzorak pod nadzorom CT-a te se šalje na daljnju analizu. Ovakav postupak omogućuje brže lociranje tkiva, ali i njegovu bržu i kvalitetniju obradu.  

Zašto odabrati CT biopsiju u Specijalnoj bolnici Medico?

Zato što koristimo najmoderniju CT tehnologiju koja omogućava preciznost i brzinu pri izvođenju biopsija. Naš stručni tim posjeduje bogato iskustvo u provođenju ovih postupaka, osiguravajući maksimalnu sigurnost i udobnost za naše pacijente.

Uvođenjem CT biopsije u Medicu omogućujemo našim pacijentima pristup jednoj od najpreciznijih dostupnih dijagnostičkih metoda, čime nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu zdravstvene skrbi koju vam nudimo. Za više informacija o ovom postupku ili drugim uslugama koje nudimo možete nas kontaktirati na besplatni telefon 072 100 700 ili putem emaila medico@medico.hr.