Prijatelj Suncu

Ovim projektom pridonosi se povećanju znanja i svijesti o rizicima prekomjerne izloženosti UV zračenju te važnosti odgovornog ponašanja na suncu.

PRIJAVITELJ PROJEKTA: Grad Poreč – Parenzo

PARTNER: Općina Malinska – Dubašnica 

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 457.781,00 kuna 

CILJNE SKUPINE: djeca predškolskog i školskog uzrasta, građani srednje i starije životne dobi

TRAJANJE PROJEKTA: 07.09.2020. – 07.03.2022. 

Grad Poreč i Općina Malinska – Dubašnica su priobalna središta vrlo atraktivna za ljetni odmor i turizam, obzirom da imaju više od 3850 sunčanih sati u godini. To u prosjeku iznosi više od 10 sati tijekom jednog ljetnog dana. Tolika izloženost suncu donosi razne koristi ali i opasnosti po ljudsko zdravlje, stoga se ova dva priobalna središta žele usmjeriti na prevenciju malignih bolesti kože i stvaranje navika zdravog izlaganja suncu. 

Specijalna bolnica Medico provodi  aktivnosti koje  za cilj imaju povećanje svijesti o važnosti prevencije malignih oboljenja kože te potiču građane da pravilnim ponašanjem i odgovarajućom zaštitom smanje rizik obolijevanja od ove sveprisutnije bolesti današnjice. 

Projekt „PRIJATELJ SUNCU“ provodi se kroz ciljane programe: radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, savjetovalište za građane te predavanje i seminare uz obilježavanje Svjetskog dana Suncu.

Cjelokupan iznos financiran je sredstvima Europske unije u okviru Europskog socijalnog fonda.

Fotografije