Nutricionizam je znanstvena disciplina koja proučava prehranu, pruža informacije o nutritivnim vrijednostima različitih namirnica te preporučuje kvalitetnu i zdravu prehranu koja osigurava sve potrebne hranjive tvari za normalno funkcioniranje organizma i snažan imunološki sustav.

Nutricionističko savjetovalište je namijenjeno svima koji žele unaprijediti svoje zdravlje pravilnom prehranom. Bez obzira jesu li to zdravi ljudi koji žele održavati i poboljšati svoje zdravlje ili osobe sa specifičnim prehrambenim potrebama kao što su sportaši, trudnice, dojilje, vegani, vegetarijanci itd., kao i osobe koje se bore s prekomjernom tjelesnom težinom ili se suočavaju s različitim zdravstvenim stanjima kao što su bolesti probavnog sustava, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, rak i sl.(dijetoterapija).

Naš cilj je educirati pacijente o pravilnoj prehrani, naučiti ih kako prehranom ublažiti ili prevenirati određena stanja, kako održavati optimalnu težinu i unaprijediti njihovo opće zdravstveno stanje. 

U nutricionističkoj i dijetoterapijskoj ambulanti možete dobiti:

  • Individualno savjetovanje
  • Izradu individualnog plana prehrane (jelovnik)
  • Kontrolno savjetovanje
  • Obiteljski plan prehrane
  • Plan prehrane/dijetoterapija obzirom na zdravstveni status