Medico u Rijeci otvorio turističku ambulantu

Ambulanta će raditi svakodnevno, od ponedjeljka do nedjelje, u vremenu od 8 do 20 sati, a pacijenti će u njoj bez prethodnog naručivanja moći obaviti pregled kod dežurnog liječnika, koristiti kompletnu laboratorijsku i radiološku dijagnostiku te, po potrebi, obaviti  hitan specijalistički pregled

Specijalna bolnica Medico otvorila je u Rijeci vrata nove ambulante u kojoj će pacijenti svakodnevno, tijekom tjedna i vikenda, moći dobiti potrebnu medicinsku uslugu bez prethodnog naručivanja. Riječ je o tzv. walk-in konceptu pružanja zdravstvene skrbi, a potreba za ovakvom uslugom osobito raste tijekom turističke sezone kada područje Kvarnera postaje privremeni dom za više od dva i pol milijuna posjetitelja. Otvaranjem nove walk-in ambulante, Specijalna bolnica Medico upotpunjava mrežu turističkih ambulanti na Kvarneru i time rasterećuje javni zdravstveni sustav, posebice bolničke hitne prijeme koji u ljetnim mjesecima bilježe dodatan pritisak pacijenta. 

– Specijalna bolnica Medico širi svoju djelatnost i pod sloganom „Tourist Friendly Clinic“ uvodi walk-in koncept bolnice, što znači da svaki građanin, domaći ili inozemni koji boravi u našoj zemlji tijekom ljetnih mjeseci, može doći bez prethodnog zakazivanja termina i odmah dobiti potrebnu medicinsku skrb. Ovaj koncept omogućava brz i učinkovit odgovor na potrebe posjetitelja i stanovništva tijekom turističke sezone te istovremeno rasterećuje javni zdravstveni sustav koji ljeti bilježi dodatan pritisak. U Medicu u Rijeci u svrhu razvoja ovog projekta zaposlili smo dodatno veći broj novih liječnika i ostalog medicinskog osoblja. Ovakvo strateško povećanje kapaciteta omogućit će da više od 200 zaposlenika Medica nastavi pružati izvrsnu zdravstvenu skrb, ne samo domaćim pacijentima, već i sve brojnijim inozemnim posjetiteljima, a samim time osnaži i cjelokupni sustav zdravstvene zaštite u našoj regiji, ističe ravnatelj Specijalne bolnice Medico prof. dr. Davor Štimac.

Tako od ponedjeljka, 1. srpnja, u sjedištu Medica u Agatićevoj 8 u Rijeci pacijenti mogu svaki dan od 8 do 20 sati obaviti pregled kod dežurnog liječnika, koristiti laboratorijsku i radiološku dijagnostiku te, po potrebi, obaviti specijalistički pregled iz gotovo svih područja medicine za koje će se pobrinuti više od 60 liječnika specijalista, uključujući kardiologe, gastroenterologe, dermatologe, pulmologe, urologe i mnoge druge. Pritom, Medico u sklopu walk-in koncepta namijenjenog turistima osigurava i pedijatrijske te stomatološke usluge u svojim suradnim ustanovama Pediatrics plus i Dentex.

Specijalna bolnica Medico više od 30 godina osigurava zdravstvenu skrb najviše kvalitete zahvaljujući velikim ulaganjima u modernu dijagnostičku opremu te iskusne i stručne medicinske timove. O najvišoj razini zdravstvene usluge i primjeni najnovije medicinske tehnologije i tretmana, svjedoči i nedavno obnovljena prestižna američka AACI akreditacija. Kvalitetu usluge najbolje potvrđuju i sami pacijenti, njih 60.000 koji godišnje u Specijalnoj bolnici Medico obave više od 250.000 medicinskih usluga.

– Otvaranjem nove ambulante dokazujemo da smo pored naših sugrađana i stalnih pacijenata, spremni i našim privremenim građanima pružiti najbolju moguću zdravstvenu skrb dok su na odmoru, zaključuje ravnatelj Specijalne bolnice Medico prof. dr. Davor Štimac.