Dario Hegediš, dr. med.

SPECIJALIST INTERNE MEDICINE – GASTROENTEROLOGIJE

  • Pula

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2014. godine. Pripravnički staž odradio je u Domu zdravlja PGŽ tijekom 2014. i 2015. godine nakon čega je radio kao liječnik u timu hitne medicinske pomoći u Zavodu za hitnu medicinu Istarske županije, od 2015. do 2019. godine.

Specijalizaciju iz gastroenterologije uspješno je završio u Općoj bolnici Pula/KBC Rijeka u razdoblju od 2019. do 2023. godine. Uz to, položio je Europski specijalistički ispit iz gastroenterologije i hepatologije (ESEGH) pod okriljem Europske unije medicinskih specijalista (UEMS).

Aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim stručnim simpozijima i kongresima. Njegova stručnost obuhvaća dijagnostiku i liječenje najčešćih poremećaja i bolesti gastrointestinalnog sustava.

Posebno se bavi kliničkim procedurama poput endoskopije probavnog trakta i pridruženih endoskopskih tehnika, ultrazvuka abdominalnih organa i dopplera spleno-portalnog sustava, elastografije jetre te transabdominalne punkcije i biopsije jetre.

Član je Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog gastroenterološkog društva.