Testiranje na COVID-19

18. svibnja 2020. | Akcije
Rijeka Pula

U Specijalnoj bolnici Medico u Rijeci i Puli, korištenjem visoko pouzdanog testa, možete se brzo i jednostavno testirati trenutnu zaraženost s virusom koji uzrokuje bolest COVID-19 ili prisutnost antitijela IgG S.


BRZIM ANTIGENSKIM TESTOM provjerite da li ste trenutno zaraženi uzročnikom virusa bolesti COVID-19.

  • Testiranje se izvodi uzimanjem brisa sluznice nazofarinksa/nosa
  • Za pretragu je potrebna prethodna najava
  • Nalaz se izdaje u kratkom roku od uzimanja uzorka
  • Test je priznat u državama Europske unije

SARS CoV-2 brzi antigenski test je test za kvalitativno dokazivanje specifičnih antigena virusa SARS-CoV-2 prisutnih u brisu nosa (nazofarinksu) i omogućava bržu i pristupačniju dijagnostiku. Testom se dokazuje prisutnost virusa kod osoba koje su pod sumnjom na COVID-19, a najbolji rezultat daju kad se osoba testira u ranoj fazi infekcije virusom. Ako je test pozitivan, osoba mora ići u izolaciju i javiti se nadležnom epidemiologu ili obiteljskom liječniku. U slučaju da je test negativan, a postoje  simptomi, uključujući moguću prethodnu izloženost virusu, potrebno je napraviti PCR test kako bi se bolest potvrdila ili isključila.


SEROLOŠKIM TESTOM IgG S doznat ćete da li ste razvili antitijela nakon infekcije ili uspješnog cijepljenja.

  • Testiranje se provodi iz uzorka krvi
  • Za pretragu nije potrebna priprema
  • Za Rijeku nije potrebna prethodna najava, a za PJ Pula je potrebna najava dolaska
  • Nalaz se izdaje u kratkom roku nakon vađenja krvi

Testiranje na antitijela COVID-19, poznato i kao serološko testiranje, je kvantitativni test kojim se iz minimalne količine krvi utvrđuje jeste li u prošlosti imali infekciju SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje bolest COVID-19. Testom antitijela se ne može utvrditi jeste li trenutno zaraženi virusom COVID-19, već da li ste u prošlosti bolovali od bolesti ili da li ste nakon cijepljenja razvili antitijela. Antitijela nastaju nakon nekoliko dana do nekoliko tjedana od pojave simptoma odnosno nakon cijepljenja. Iz tog razloga test se preporučuje raditi tek nakon otprilike 3 tjedna od kontakta s virusom (preboljene bolesti, cijepljenja).


Provjerite vaše zdravlje

Sigurnost i što brži povratak u redovan, normalan život ono je što nam svima treba.

Specijalna bolnica Medico aktivno sudjeluje u aktivnostima globalnog odgovora na pandemiju Covid-19. Dostupan, brz i pouzdan visokokvalitetni test od suštinskog je značaja za ljudsko zdravlje i važan korak u borbi protiv Covid-19.

*Za veća grupna testiranja odobravamo poseban količinski popust.

U jednom danu, na jednom mjestu.

Uvijek uz Vas, Vaš Medico