Testiranje na COVID-19

U Specijalnoj bolnici Medico u Rijeci i Puli, korištenjem visoko pouzdanog testa, možete se brzo i jednostavno testirati na trenutnu zaraženost s virusom koji uzrokuje bolest COVID-19 ili prisutnost antitijela IgG.

Brzi antigenski test

Brzim antigenskim testom provjerite da li ste trenutno zaraženi uzročnikom virusa bolesti COVID-19.
Cijena testa iznosi 14,00 € (105,48 kn).

 • Za testiranje nije potrebno dogovarati termin, međutim kako bi zaštitili naše pacijente i djelatnike, testiranje na Covid-19 se radi u zasebnom prostoru koji se nalazi na bočnom ulazu bolnice u Rijeci odnosno prozoru u Puli.
 • Sve informacije o testiranju možete dobiti putem telefona 072 100 700  i e-mailom na laboratorij@medico.hr.

Medico Rijeka

Ponedjeljak – Petak 07:00 – 14:00
Subota 08:00 – 11:00

Medico Pula

Ponedjeljak – Petak 11:00 – 13:00

 • Testiranje se izvodi uzimanjem brisa sluznice nazofarinksa/nosa.
 • Nalaz se izdaje isti dan u kratkom roku od uzimanja uzorka. Test je priznat u državama Europske unije, a temeljem našeg nalaza se dobiva u EU digitalni COVID potvrda.

SARS CoV-2 brzi antigenski test je test za kvalitativno dokazivanje specifičnih antigena virusa SARS-CoV-2 prisutnih u brisu nosa (nazofarinksu) i omogućava bržu i pristupačniju dijagnostiku. Testom se dokazuje prisutnost virusa kod osoba koje su pod sumnjom na COVID-19, a najbolji rezultat daju kad se osoba testira u ranoj fazi infekcije virusom. Ako je test pozitivan, osoba mora ići u izolaciju i javiti se nadležnom epidemiologu ili obiteljskom liječniku. U slučaju da je test negativan, a postoje simptomi, uključujući moguću prethodnu izloženost virusu, potrebno je napraviti PCR test kako bi se bolest potvrdila ili isključila.

PCR test (Nastavni zavod za javno zdravstvo) RT – PCR  

PCR testom otkrijte prisutnost genetskog materijala iz određenog organizma, poput virusa COVID-19, ako ste zaraženi u vrijeme uzimanja brisa sluznice nazofarinksa. PCR test je zlatni standard za dijagnozu COVID-19, jer je najtočniji i najpouzdaniji test te je priznat na području Europske unije.
Cijena testa iznosi 77,00 € (580,16 kn).

 • Za testiranje nije potrebno dogovarati termin, međutim kako bi zaštitili naše pacijente i djelatnike, testiranje na Covid-19 se radi u zasebnom prostoru koji se nalazi na bočnom ulazu bolnice u Rijeci.
 • Sve informacije o testiranju možete dobiti putem telefona 072 100 700  i e-mailom na laboratorij@medico.hr
 • Testiranje se izvodi uzimanjem brisa sluznice nazofarinksa/nosa.
 • Nalaz se izdaje u roku od 24 sata, ne kasnije od 48 sati.

Medico Rijeka

Ponedjeljak – Petak 07:00 – 14:00
Subota 08:00 – 11:00

Serološki test IgG S

Serološkim testom IgG S doznat ćete da li ste razvili antitijela nakon infekcije ili uspješnog cijepljenja.
Cijena testa iznosi 28,00 € (210,97 kn).

 • Testiranje se provodi iz uzorka krvi.
 • Za pretragu nije potrebna priprema.
 • Za Rijeku nije potrebna prethodna najava, a za poslovnu jedinicu u Puli je potrebna najava dolaska.
 • Nalaz se izdaje u kratkom roku nakon vađenja krvi.

Medico Rijeka 

Ponedjeljak – Petak 07:00 – 21:00
Subota 07:30 – 11:00

Medico Pula  

Ponedjeljak – Petak 07:00 – 10:00

UZORKOVANJE: za krv izvađenu nakon 14 h, nalazi su gotovi idući radni dan

Testiranje na antitijela COVID-19, poznato i kao serološko testiranje, je kvantitativni test kojim se iz minimalne količine krvi utvrđuje jeste li u prošlosti imali infekciju SARS-CoV-2, virus koji uzrokuje bolest COVID-19. Testom antitijela se ne može utvrditi jeste li trenutno zaraženi virusom COVID-19, već da li ste u prošlosti bolovali od bolesti ili da li ste nakon cijepljenja razvili antitijela. Antitijela nastaju nakon nekoliko dana do nekoliko tjedana od pojave simptoma odnosno nakon cijepljenja. Iz tog razloga test se preporučuje raditi tek nakon otprilike 3 tjedna od kontakta s virusom (preboljene bolesti, cijepljenja).

Provjerite vaše zdravlje

Specijalna bolnica Medico aktivno sudjeluje u aktivnostima globalnog odgovora na pandemiju Covid-19. Dostupan, brz i pouzdan visokokvalitetni test od velikog je značaja za zdravlje i važan korak u borbi protiv Covid – 19.

*Za veća grupna testiranja odobravamo poseban količinski popust.

U jednom danu, na jednom mjestu.