Aktivnosti promicanja zdravih navika i važnosti prevencije bolesti današnjice kroz online edukacije

Prevencija je pola zdravlja! Svi zainteresirani za sudjelovanje u online edukacijama kroz predavanja, seminare i okrugli stol, mogu se prijaviti putem  072 100 700 ili medico@medico.hr. Ako niste uspjeli sudjelovati – možete ih sad pogledati!

 • SEMINAR Prevencija raka debelog crijeva i utjecaj životnih navika na razvoj bolest

  Specijalista gastroenterologije Nikola Stanković, dr. med. održat će seminar o prevenciji raka debelog crijeva i utjecaju životnih navika na razvoj bolesti. Podizanjem svijesti, stalnom edukacijom te većim broja kolonoskopija može se utjecati na smanjenje karcinoma debelog crijeva!

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Celijakija, gastritis i chronova bolest – simptomi, prehrana i liječenje

  Specijalista gastroenterologije Nikola Stanković, dr. med. održat će predavanje na temu celijakija, gastritis i chronova bolest – simptomi, prehrana i liječenje. Prevencija i liječenje gastroenteroloških bolesti nije moguće bez dobrog odabira i pravilne pripreme hrane.

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Apneja i sindrom nemirnih nogu – česti uzročnici nesanice

  Specijalista neurologije Katarina Popović, dr.med. održat će predavanje na temu apneja i sindrom nemirnih nogu – česti uzročnici nesanice. Poremećaji spavanju su brojni i česti. Nemirne noge su stanje koje zahvaća sve dobne skupine, a većinom i isključivo, navečer kad se legne.

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Nesanica i poremećaj spavanja

  Specijalista neurologije Katarina Popović, dr.med. održat će predavanje na temu nesanica i poremećaj spavanja. Spavanje je velika biološka tajna i može narušiti kvalitetu života. Dvije trećine odraslih osoba u svim razvijenim društvima ne mogu noću odspavati preporučenih osam sati!

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Arterijska hipertenzija i srčani udar – kako prepoznati, liječiti i smanjiti rizik obolijevanja

  Specijalista kardiologije Dubravko Dobrović, dr.med. održat će predavanje na temu arterijska hipertenzija i srčani udar – kako prepoznati, liječiti i smanjiti rizik obolijevanja. Povišen krvni tlak glavni je čimbenik rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost u Hrvatskoj i svijetu.

  youtube logo button
 • OKRUGLI STOL Prevencija kardiovaskularnih bolesti i uloga prehrane u prevenciji kardiovaskularnih bolesti

  Specijalista interne medicine – subspecijalist kardiologije dr. sc. Đeiti Prvulović, dr. med. održat će okrugli stol na temu prevencija kardiovaskularnih bolesti i uloga prehrane u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, zajedno sa specijalistom kardiologije Dubravkom Dobrovićem, dr. med.

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Prevencija melanoma i drugih zloćudnih tumora kože

  Specijalista dermatologije i venerologije Sendi Matić, dr.med. održat će predavanje na temu prevencija melanoma i drugih zloćudnih tumora kože. Zaštita od sunca u djetinjstvu ima važnu ulogu u sprječavanju štetnih posljedica UV zračenja, posebice u sprječavanju nastanka melanoma.

  youtube logo button
 • PREDAVANJE Dermatitis i psorijaza – prevencija i liječenje

  Specijalista dermatologije i venerologije Sendi Matić, dr.med. održat će predavanje na temu dermatitis i psorijaza – prevencija i liječenje. Ako imate crvenilo i ljuskice, posjetite svog dermatologa kako bi potvrdio dijagnozu i utvrdio bolujete li od dermatitisa, psorijaze ili drugog stanja.

  youtube logo button