MEDICO PONOSNI PARTNER VATERPOLO KLUBA PRIMORJE

Vrhunska zdravstvena skrb i vrhunski sport idu ruku pod ruku, zbog čega je Specijalna bolnica Medico donacijom podržala rad VK Primorje Erste banka

Riječka Specijalna bolnica Medico potpisala je u utorak 24. siječnja 2017. ugovor o suradnji s Vaterpolo klubom Primorje Erste banka čime Medico postaje partnerom trofejnog riječkog kluba.

Ugovor su potpisali ravnateljica Specijalne Bolnice Medico dr. sc. Nevenka Kovač dr. med. i predsjednik Vaterpolo Kluba Primorje Erste banka gospodin Zoran Jukica.

„Vrhunski sport i vrhunska zdravstvena skrb idu ruku pod ruku. Specijalna bolnica Medico vodeća je regionalna privatna zdravstvena ustanova te smo stoga iznimno ponosni što postajemo partnerom Vaterpolo kluba Primorje Erste banka kao vodećeg sportskog društva regije. Namjera nam je da u  suradnji s njima promičemo bavljenje sportom kao sastavni dio kulture zdravlja i zdravog stila života  za sve generacije, od najmlađih, preko natjecateljskih do najstarijih generacija. Bogata i trofejna povijest riječkog kluba obvezala nas je da podržimo njihov budući rad i uspjehe“, istaknula je ravnateljica Kovač i dodala da VK Primorje nisu samo članovi ekipe prve momčadi.

„S posebnom pozornošću i potporom treba pratiti mlade naraštaje kluba gdje se stvaraju mlade nade, buduće generacije koje će ostvarivati nove sjajne rezultate. Na svima nama je  da podržimo njihov  rad i buduće uspjehe brinući se o njihovom zdravlju. Zdravlje treba biti cilj ispred svih i zato je upravo sport dugoročno ulaganje u zdravlje. Ne smijemo zaboraviti da je aktivna mladost preduvjet za aktivnu starost“, posebno je naglasila ravnateljica Kovač ukazujući na potrebu aktivne cjeloživotne brige o zdravlju pogotovo kroz redovite preventivne i sistematske preglede po kojima je Medico prepoznat u svom radu.

Zahvaljujući na donaciji Vaterpolo klubu Primorje, predsjednik kluba Zoran Jukica je rekao: „Sretni smo što je Specijalna bolnica Medico, vodeći regionalni brend zdravstvene usluge, postala naš partner. Medico je stup zdravstvene skrbi naše Rijeke i Kvarnera, a dijelimo i mnoge zajedničke vrijednosti: izvrsnost, natjecateljski duh, ustrajnost da postignemo što se čini gotovo nemogućim i ljubav prema onome što radimo“.

Dok će 110. godišnjicu postojanja Vaterpolo klub Primorje Erste banka, nastao 1908. pod imenom ‘Viktorija’, proslaviti nagodinu svojih 25 godina rada Medico je obilježio u prosincu prošle godine, što je okrunjeno i službenim otvorenjem Specijalne bolnice, nastale uvođenjem novih usluga u dotadašnju Polikliniku. Specijalna bolnica Medico danas obavlja svoju djelatnost kroz 24 djelatnosti, specijalnosti i supspecijalnosti.

Cjelovit individualan pristup svakom pacijentu SB Medico osigurava kroz multidisciplinarne centre izvrsnosti kao što su: Centar za minimalno invazivnu kirurgiju (spinalnu, urološku, ginekološku i abdominalnu), Centar za dojku, Centar za zdravlje žena, Centar za zdravlje i ljepotu, Centar za vene, Centar za poremećaje spavanja i Centar laserske medicine, i pridržavanjem dobro poznatog i istinitog slogana „U jednom danu, na jednom mjestu“.