Medico slavi dvije godine od otvaranja svojih vrata u Puli

PRVA PRIVATNA BOLNICA S KOMPLETNOM DIJAGNOSTIKOM I MINIMALNO INVAZIVNOM KIRURGIJOM
Ravnatelj doc.dr.sc. Kolić: “Građanima Pule i Istre pružamo mogućnost izbora, kvalitetu i izvrsnost”

Povodom obilježavanja dvije godine od otvorenja vrata u Puli, Specijalna bolnica Medico – koja djeluje već 28 godina – ponosna je na sve što su u Puli napravili za tako kratko razdoblje.

Za Medico je Pula posebno važno zdravstveno odredište, u kojem građani Pule i cijele Istre mogu dobiti stručne preglede, dijagnozu i liječenje zdravstvenih tegoba u njihovoj neposrednoj blizini. Nakon dvije godine suživota s puležankama i puležanima u zgradi na Vidikovcu, ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Zlatko Kolić zadovoljan je razvojem djelatnosti, kvalitetom i odnosom prema pacijentima.

“Mnogi su nas tada pitali zašto nakon četvrt stoljeća u Rijeci, otvaramo bolnicu u Puli? Željeli smo se približiti pacijentima iz Pule i Istre koji su nam godinama dolazili u Rijeku. Znali smo da je brojnim građanima daleko putovati u Rijeku po kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Zadnje dvije godine, od kad smo im lokacijski dostupniji, dolaze nam sve češće, što je i bio glavni motiv otvaranja bolnice u Puli”, kaže dr. Kolić.

Kako je interes za pregledima i liječenjem u Medicu rastao, tako su nedavno uveli i drugu subotu u mjesecu kao radnu, dok Medico u Rijeci već radi svaku subotu. Medico je prva privatna bolnica u Hrvatskoj s integriranom kompletnom dijagnostikom i minimalno invazivnom kirurgijom.

“Želimo poznatu kvalitetu zdravstvenih usluga Medica što više približiti svim građanima Istre “, dodaje dr. Kolić.

Medico Pula danas nudi više od 20 različitih specijalnosti i subspecijalnosti s kompletnom laboratorijskom dijagnostikom, a djeluje po američkim akreditacijskim standardima AACI koji garantiraju visoku razinu kvalitete, sigurnosti i izvrsnosti.

“Izbor u zdravstvu jedno je od temeljnih načela koje nas neprestano motivira da budemo bolji i tražimo inovativna rješenja. Povećali smo broj zaposlenih i stalno širimo lepezu medicinskih usluga.”, kaže ravnatelj bolnice u kojoj rade vrhunski specijalisti i gostuju liječnici specijalisti iz inozemstva. Vraćaju se, kaže, u Medico da bi surađivali s našim liječnicima.

“U novoj godini čekaju nas novi projekti. Među njima je i europski projekt “Medico prevencijom prema zdravlju”, koji pripremamo u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva i Gradom Cresom te vjerojatno Općinom Medulin i još nekim drugim gradovima i općinama. Medico je uvijek težio edukaciji građana i poticanju na zdrave životne navike. Naši liječnici žive posao koji rade.”, zaključuje dr. Kolić, koji je kolektivu Medica u Puli čestitao na dvije godine rada i zahvalio se pacijentima koji sve ove godine vjeruju u Medico.

Članak je prenesen sa portala Regional Express