Medico u Rijeci i u Puli uključen u mjesec borbe protiv raka dojke

Specijalna bolnica Medico u Rijeci i u Puli uključena je u mjesec obilježavanja borbe protiv raka dojke. 

Rano dijagnosticiranje ove bolesti među ključnim je faktorima za njezinim uspješnim izlječenjem. Po pojavnosti i smrtnosti, rak dojke je među vodećim uzrocima smrti u žena. Najčešće se pojavljuje iznad pedesete godine života, no mogu oboljeti i znatno mlađe žene. Oko jedan posto oboljelih čine muškarci. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2016. godinu, u Hrvatskoj je od raka dojke oboljelo 2.735 žena. Od njih je 853 umrlo. 

Ovaj mjesec vas kroz razni sadržaj informiramo o važnostima redovitih pregleda dojki, načinima za otkrivanjem bolesti i preventivnim koracima koje možete učiniti kako biste smanjili mogućnost od obolijevanja.  

Iskusan Medico tim provodi ultrazvuk i mamografiju, a po potrebi se rade citološke punkcije, core-biopsije i markacije. Kirurzi vrše operacijske biopsije i rekonstrukcije dojki. Nalazi punkcija dostavljaju se u roku od 48 sati.

Pregled dojki mamografijom preporučuje se barem jednom godišnje od napunjene četrdesete godine života, a prije toga je poželjno raditi samopregled i ultrazvuk, kako bi se na vrijeme uočile eventualne nepravilnosti i promjene u dojkama. 

Ako želite rezervirati termin za pregled, nazovite 051 263 109 ili 052 633 333, a naši stručnjaci će vam savjetovati što je najbolji izbor za vas.