MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE

Akcija više nije u tijeku.

Mjesec je borbe protiv raka dojke, povodom čega se Specijalna bolnica Medico pridružuje kampanji podrške i edukacije u borbi protiv ove bolesti. U svakodnevnoj komunikaciji s našim pacijenticama nastojimo podizati svijest o važnosti ranog otkrivanja ove bolesti i opasnosti koju ona predstavlja kao najčešći zloćudni tumor kod žena. Najbitniju ulogu u ranom otkrivanju bolesti imaju same žene. Redovitim pregledom, koji uključuje samopregled, mamografiju i ultrazvučni pregled dojki, rak dojke se može otkriti u ranom stadiju, kada su izgledi za izlječenje mnogo veći.

  • Mamografija je najučinkovitija, neinvazivna i radiološka metoda rendgenskog pregleda dojki. Ova dijagnostička pretraga služi za rano otkrivanje raka dojke, a postupkom mamografije mogu se uočiti karakteristične kvržice ili mikrokalcifikacije u dojkama.

Postupak nije bolan, a radi se u 1. fazi menstrualnog ciklusa (5. – 10. dan). U Specijalnoj bolnici Medico koristimo digitalni mamograf čije su prednosti manja doza zračenja i bolje očitanje slike.

Pregled dojki mamografijom preporučuje se barem jednom godišnje od napunjene četrdesete godine života, a prije toga je poželjno raditi samopregled i ultrazvuk, kako bi se na vrijeme uočile eventualne nepravilnosti i promjene u dojkama.

  • Ultrazvuk dojki kao godišnji preventivni pregled preporučuje se ženama već od dvadeset i pete godine. Ultrazvuk kao nadopuna mamografiji preporučuje se i ženama koje imaju povećani rizik razvoja bolesti ili ženama koje imaju dojke s gustim žljezdastim tkivom.

Mamografija i ultrazvuk dojki se međusobno nadopunjuju, a koja pretraga je najbolja za vas savjetovat će vam liječnik specijalist. Pretragu će odrediti temeljem pregleda dojki i potreba pacijentice. U Specijalnoj bolnici Medico u istom danu možete dobiti dijagnozu ako ultrazvuk otkrije neku abnormalnost u grudima. To uvelike smanjuje traumu i nelagodnost od neizvjesnosti iščekivanja dijagnoze.

Odvojite vrijeme za vaše zdravlje i napravite pregled u sigurnom i pouzdanom okruženju, bez gužvi i čekanja, po posebnim cijenama:

  • u Rijeci, iskoristite popust od 20 posto na suvremenu i kvalitetnu digitalnu mamografiju
  • u Puli, kompletan ginekološki pregled s ultrazvukom, PAPA test, te ultrazvuk dojki po posebnoj cijeni od 850,00 kn

Uvijek uz Vas, vaš Medico!