Movember u Medicu – Što je muškarac bez zdravlja?

Specijalna bolnica Medico pridružuje se globalnom pokretu Movember s ciljem podizanja svijesti o važnim muškim zdravstvenim pitanjima kao što su rak prostate, rak testisa i mentalno zdravlje.

Movember je globalni pokret koji se odvija svakog studenog, a cilj mu je naglasiti važnost muškog zdravlja. Pokret se prvo pojavio u Australiji prije 20 godina, a u međuvremenu je prerastao u globalnu inicijativu koja motivira muškarce da puste brkove kao simbol svijesti i potpore muškom zdravlju. Movember potiče muškarce da budu proaktivni u pogledu svog zdravlja, što u praksi znači odlazak na redovite preglede kako bi se rano otkrile i uspješnije liječile bolesti, kao i otvoren dijalog o mentalnom zdravlju.

Medico je mjesto gdje se muškarci i u praktičnom smislu mogu uključiti u Movember, specijalističkim pregledima.

Muško zdravlje u fokusu:

Kao bolnica koja je predana pružanju vrhunske zdravstvene zaštite, Medico nudi niz pregleda i terapijskih postupaka za muške pacijente. Poseban je naglasak na ranom otkrivanju i prevenciji raka prostate i raka testisa. U urološkoj ambulanti (link na Urologiju kao djelatnost) Specijalne bolnice Medico muškarci mogu obaviti sljedeće specijalističke preglede:

  • UZV trbuha i urogenitalnih organa
  • Doppler urogenitalnih organa
  • Transrektalni pregledi prostate (TRUS)
  • Biopsija prostate pod kontrolom ultrazvuka
  • Uretrocistoskopije
  • Uroflow (mikciometrija)
  • Urodinamika

Tretmani i Podrška:

Uz najsuvremenije tretmane raka, Medico pruža i holistički pristup podršci mentalnom zdravlju muškaraca. Naš tim stručnjaka tu je da pruži psihološku podršku i savjetovanje (link na Psihološko savjetovanje kao djelatnost) , omogućujući muškarcima da proaktivno upravljaju svojim zdravljem.

Movember nije samo priča o puštanju brkova, već o stvaranju svijesti i pružanju konkretnih rješenja za muško zdravlje. Pozivamo sve muškarce da iskoriste ovaj mjesec kao priliku za preuzimanje kontrole nad svojim zdravljem, koristeći se uslugama i ekspertizom koju Medico pruža.

Naručiti se možete na broj telefona 072 100 700 ili na e-mail: medico@medico.hr