Novi digitalni mamograf s tomosintezom

Mamografija predstavlja ključan alat u brizi o zdravlju dojki i ranom otkrivanju potencijalnih problema. Ovaj dijagnostički postupak igra ključnu ulogu u identifikaciji promjena u dojkama, prvenstveno otkrivanje raka dojke u vrlo ranom stadiju kada se kliničkim i ultrazvučnim pregledom još ne može detektirati, kao i druge abnormalnosti koje predstavljaju predstadij u razvoju raka dojke ili su znak povećanog rizika za nastanak raka dojke kod osobe u koje su otkrivene.

Briga o zdravlju dojki je od iznimne važnosti za svaku ženu, te smo ovdje kako bismo vam pružili inovativne tehnologije i pristupe koji omogućuju da pratite svoje zdravlje na najprecizniji način. 

Naša predanost vašem zdravlju potiče nas da neprestano investiramo u suvremene načine dijagnosticiranja i praćenja zdravstvenog stanja dojki.

  •  Bolja kvaliteta slike:

Nova tehnologija PRIME (precizna rekonstrukcija slike i minimalna ekspozicija) omogućuje mamografiju s do 30% manje doze zračenja bez kompromitiranja kvalitete slike. Zdravlje naših pacijentica je naš prioritet, zato koristimo ovu tehnologiju kako bismo osigurali najsigurnije i najpreciznije rezultate.

  • Preciznije očitavanje i dijagnostika:

 50° širokokutna tomosinteza predstavlja revoluciju u otkrivanju raka dojke. Ova tehnologija omogućuje izuzetno precizno očitavanje i dijagnostiku, smanjujući mogućnost propuštanja čak i najmanjih promjena. 

  • Jednostavnije korištenje:

Sučelje je dizajnirano kako bi omogućilo jednostavno i intuitivno korištenje. Brzina i učinkovitost su nam bitni kako bismo vam osigurali što ugodnije iskustvo tijekom pregleda.

DIGITALNA MAMOGRAFIJA S TOMOSINTEZOM

Digitalna mamografija s tomosintezom napredna je tehnika slikanja koja se koristi za probir i dijagnozu raka dojke. Ovo je proširenje tradicionalne 2D mamografije i pruža detaljniji i trodimenzionalni prikaz tkiva dojke. 

Evo kako funkcionira:

  1. Postupak snimanja: Tijekom tomosinteze snima se više rendgenskih slika dojke iz različitih kutova. Te se slike zatim koriste za rekonstrukciju niza tankih slojeva tkiva dojke.
  1. Bolja vizualizacija: Za razliku od tradicionalne 2D mamografije, koja proizvodi jednu ravnu sliku dojke, tomosinteza pruža jasniji i detaljniji prikaz. To može biti posebno korisno za žene s većom gustoćom tkiva dojki, jer gusto žljezdano tkivo dojke ponekad može zamaskirati abnormalnost na mamogramu.
  1. Rano otkrivanje: Poboljšane sposobnosti slikanja tomosintezom mogu povećati  otkrivanje malih tumora ili abnormalnosti u tkivu dojke. Rano otkrivanje raka značajno poboljšava ishode liječenja, stopu preživljenja i kvalitetu života oboljelih. 
  1. Smanjen broj lažno pozitivnih rezultata: Mamografija s tomosintezom  također pomaže smanjiti broj lažno pozitivnih rezultata, što su slučajevi kada početni probir sugerira abnormalnost koja se ispostavi da nije rak nakon daljnjih testiranja. To može smanjiti tjeskobu i nepotrebne dodatne postupke.

Mamografija je ključan alat u prevenciji, ranom otkrivanju i liječenju raka dojke, kao i praćenju oboljelih nakon već provedenog kirurškog i onkološkog liječenja. Redoviti mamografski pregledi ne samo da čuvaju zdravlje dojki, već i pomažu u očuvanju cjelokupnog zdravlja i kvalitete života. 

Napravite svoj pregled na vrijeme!