[NOVO U MEDICU] Obnovite kolagen uz novi tretman Sculptrom

Sculptra je brand injektibilnog punila koje sadrži poli-L-mliječnu kiselinu (PLLA). PLLA je sintetski materijal koji se desetljećima koristi u različitim medicinskim primjenama, kao što su otapajući šavovi i vijci za kosti.

Sculptra djeluje tako što potiče prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu, te pomaže vratiti volumen lica i poboljšati teksturu kože tijekom vremena. Za razliku od drugih injekcijskih punila i hijaluronskih filera, rezultati Sculptra injekcija mogu trajati do dvije godine, što ju čini popularnim izborom za ljude koji traže dugotrajno rješenje za pomlađivanje lica.

Sculptra djeluje tako što potiče prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu. Kolagen je protein koji našoj koži daje strukturu i elastičnost. Kako starimo, naše tijelo proizvodi manje kolagena, što dovodi do gubitka volumena lica i bora. Sculptra injekcije djeluju ubrizgavanjem PLLA mikrosfera u kožu, što pokreće prirodnu proizvodnju kolagena. Tijekom vremena tijelo apsorbira PLLA mikrosfere, a novoproizvedeni kolagen ostaje, osiguravajući dugotrajnu obnovu volumena i poboljšanje teksture kože.

Dermalni fileri i Sculptra injekcijski su tretmani koji mogu pomoći vratiti volumen i poboljšati izgled finih linija i bora na licu. Međutim, postoje neke ključne razlike između ta dva tretmana.

Prvo, dermalni fileri sastoje se od tvari nalik gelu koja se ubrizgava u kožu kako bi trenutno vratila volumen tretiranom području. Dermalni fileri obično se izrađuju od hijaluronske kiseline, tvari koja se prirodno pojavljuje u tijelu i pomaže hidratizirati kožu. Uobičajeni brendovi za dermalne filere uključuju Juvederm i Restylane.

Nasuprot tome, Sculptra se sastoji od sintetičke tvari nazvane poli-L-mliječna kiselina (PLLA) koja tijekom vremena potiče prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu. Sculptra se ubrizgava dublje u kožu od dermalnih punila, a rezultati nisu trenutni. Umjesto toga, pacijentima je obično potreban niz tretmana u razmaku od nekoliko tjedana kako bi postigli željene rezultate. Rezultati Sculptre mogu trajati do dvije godine ili duže.

Još jedna razlika između Sculptre i dermalnih filera je područje lica na kojem se primjenjuju. Dermalni fileri se obično koriste za vraćanje volumena područjima kao što su obrazi, usne i nazolabijalne bore (bore koje se protežu od nosa do kutova usta). Sculptra se, s druge strane, može koristiti i za poboljšanje izgleda dubljih bora i nabora u donjem dijelu lica, kao što su marionetske bore (bore koje se spuštaju od uglova usana dolje do brade).

Na kraju, cijena Sculptre i dermalnih filera može varirati ovisno o nekoliko čimbenika, uključujući broj tretmana potrebnih za postizanje željenih rezultata. Kratkoročno, Sculptra može biti skuplja od dermalnih filera, no njezini dugotrajniji rezultati mogu je dugoročno učiniti isplativijom opcijom.

Sculptra je idealan tretman za osobe koje žele vratiti volumen licu i poboljšati teksturu kože. Osobito je djelotvoran za tretiranje dubokih bora i nabora, poput nazolabijalnih bora i marionetskih bora. Sculptra se također može koristiti za poboljšanje jagodica i drugih crta lica. Kandidati za Sculptra tretman trebaju biti dobrog općeg zdravlja i imati realna očekivanja u pogledu rezultata tretmana.

Koje prednosti donosi Sculptra?

Nekoliko je prednosti korištenja Sculptre za anti-age tretmane lica, uključujući:

  • Dugotrajni rezultati: Sculptra injekcije mogu trajati do dvije godine, što ih čini popularnim izborom za ljude koji traže dugotrajno rješenje za pomlađivanje lica.
  • Rezultati prirodnog izgleda: Sculptra stimulira prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu, što rezultira vraćanjem prirodnog izgleda volumena lica i poboljšanja teksture kože.
  • Kratak oporavak: Tretman Sculptra injekcijama ne zahtijeva dug oporavak te se većina ljudi vraća svojim normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana.
  • Prilagodljiv tretman: Sculptra injekcije mogu se prilagoditi kako bi zadovoljile specifične potrebe svakog pojedinca, što ga čini svestranom opcijom tretmana za pomlađivanje lica.

Nuspojave

Kao i kod svakog drugog medicinskog tretmana, postoje potencijalne nuspojave povezane s injekcijama Sculptre. Najčešće nuspojave uključuju oticanje, crvenilo, modrice i osjetljivost na mjestu uboda. Ove nuspojave obično nestaju same od sebe unutar nekoliko dana nakon liječenja.

Manje uobičajene nuspojave uključuju stvaranje malih kvržica ili izbočina ispod kože, koje se mogu masirati kako bi se zagladile.

Zaključak

Sculptra je siguran i učinkovit injekcijski filer koji može pomoći vratiti volumen lica i poboljšati teksturu kože stimulirajući prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu. Njegovi dugotrajni rezultati i prirodan izgled čine ga popularnim izborom za ljude koji traže nekirurško rješenje za pomlađivanje lica.

Iako postoje potencijalne nuspojave povezane s injekcijama Sculptre, one su obično blage i nestaju same od sebe unutar nekoliko dana nakon tretmana.

Ako ste zainteresirani za tretman Sculptrom, svakako se posavjetujte s kvalificiranom zdravstvenom ustanovom koja vam može pomoći odrediti jeste li pravi kandidat za Sculptra tretman, a jedna od tih ustanova je i Specijalna bolnica Medico.