Pet godina profesionalnosti djelatnika i povjerenja pacijenata

Prijateljski i ugodan odnos koji se stvara već na ulazu, nastavlja na recepciji i dalje u ordinacijama, stvara dojam dobrodošlice, što je, uz vrhunsku, profesionalnu i brzu uslugu, još jedan od razloga zbog kojega je ova specijalna bolnica u stalnom pogonu i popunjenih termina.

U svakom periodu života, kada zavirimo u prošlost, teško izdvajamo trenutke koji su bili najvažniji. Ipak, postoje oni koji čine prekretnicu i usmjeravaju nas na put prepun izazova, ali i znatiželje. Ovako nekako mogao bi se opisati trenutak otvorenja Specijalne bolnice Medico u Puli od kojega je prošlo punih pet godina. Zaposlenici u Medicu svi redom ističu da im je to vrijeme proletjelo, no tijekom tih godina, koliko se bolnica nalazi u Puli, stvoren je radni kolektiv koji je započeo sa šest zaposlenika, a danas ih je 17, što je u pet godina značajna brojka. S vanjskim suradnicima u dopunskom radu, brojka doseže više od 30 djelatnika. A da je prvih pet godina prošlo zaista brzo, potvrđuje i voditeljica Specijalne bolnice Medico Pula, doktorica Branka Morić – Pauletić, internist kardiolog.

Obiteljska atmosfera

„Sa zaposlenicima i radom idemo jednom uzlaznom linijom, stekli smo povjerenje pacijenata jer su termini zaista puni. Imamo pacijente koji nam dolaze na redovite kontrole otkako smo otvoreni i koji imaju povjerenja u nas, ali konstantno nam dolaze i novi pacijenti“, ističe Morić – Pauletić, dodajući da je to rezultat rada i truda svih djelatnika Medica koji je sam sebi najbolja reklama.
U pulski Medico nerijetko dolaze i pacijenti koji geografskom blizinom gravitiraju Rijeci, no izabiru doći u Pulu radi intimnije i gotovo obiteljske atmosfere u koju smo se i sami uvjerili tijekom svog boravka. Prijateljski i ugodan odnos koji se stvara već na ulazu, nastavlja na recepciji i dalje u ordinacijama, stvara dojam dobrodošlice, što je, uz vrhunsku, profesionalnu i brzu uslugu, još jedan od razloga zbog kojega je ova specijalna bolnica u stalnom pogonu i popunjenih termina.

„Prije nego što je Medico u Puli bio otvoren, mnogo pacijenata iz Istre je išlo u našu kuću Medico Rijeka, a sada pretežito svi dolaze u Pulu, čak i iz sjeverne Istre. Dolaze, vraćaju se, kažu da se tu ugodno osjećaju“, govori doktorica Morić – Pauletić. Potvrđuje da u pulskoj Specijalnoj bolnici Medico zaista vlada obiteljska atmosfera, naglašavajući upravo njezinu važnost kao jedan od razloga odabira, ali i povratka na preglede u Specijalnu bolnicu Medico Pula.

Branka Morić-Pauletić

„Mi smo mali, ali učinkoviti. Najvažnija je ugodna atmosfera u kombinaciji s dobrom uslugom i pažnjom prema pacijentu te zagarantiranom privatnošću. To je ono što je pacijenti vole i cijene, a mi se trudimo postići“, ističe doktorica.

Što se tiče djelatnosti Specijalne bolnice Medico Pula, na raspolaganju su specijalnosti koje pokrivaju širok dijapazon usluga, počevši od interne medicine i subspecijalnosti kardiologije, pulmologije, gastroenterologije, endokrinologije, preko dermatologije, ginekologije, urologije, opće kirurgije, vaskularne kirurgije, neurokirurgije, ortopedije, otorinolaringologije, pa sve do ultrazvučne dijagnostike i laboratorijske djelatnosti odnosno vađenja krvi.

Nalazi isti dan

„Laboratorijske usluge se obavljaju u Rijeci, ali pacijent isti dan dobiva laboratorijske nalaze. U planu nam je širenje djelatnosti i zapošljavanje dodatnih liječnika, da proširimo dijapazon naših usluga“, naglašava Morić – Pauletić.

Ono što Specijalnu bolnicu Medico Pula izdvaja od drugih ustanova koje pružaju slične usluge je, između ostalog, i iznimna točnost.

„Pacijenti koji dođu kod nas cijene to što su naručeni i stižu na pregled u točno određeni termin, bez čekanja. Odmah su na redu, dobiju uslugu i time su zadovoljni jer vrijeme je danas jako dragocjeno. Broj pacijenata nam svaki dan raste, što je dobar pokazatelj kvalitete naših usluga zbog kojih nam se pacijenti i vraćaju. Ono što pacijenti naglašavaju je i dolazak kod izabranog liječnika te dovoljno vremena u kojem se svaki liječnik može posvetiti pacijentima, porazgovarati s njima, pojasniti im ono što žele čuti i o čemu žele pitati te dobiti zadovoljavajući odgovor“, govori doktorica Morić – Pauletić.

„Kad se tek osnivala kuća u Puli, nas šest hrabrih odlučili smo krenuti u jedan novi izazov koji se u konačnici pokazao kao dobar izbor“, prisjetila se Morić – Pauletić, potvrđujući da je ljudski faktor u zdravstvenoj djelatnosti od iznimne važnosti za pacijente.

„Mogu reći da pacijenti apsolutno osjećaju jeste li im se zaista posvetili ili ne. To se osjeti u razgovoru, u pristupu, u svemu. I to je ono što im puno znači i što ih zapravo ponovno dovodi kod nas, privlačeći i nove pacijente. Jako puno novih pacijenata je došlo preko preporuke stalnih. Naš rad je naša najbolja reklama“, zadovoljno naglašava Morić – Pauletić.

Povjerenje pacijenata

Specijalna bolnica Medico Pula u povodu svog jučerašnjeg petog rođendana provela je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi, indeksa tjelesne mase i krvnoga tlaka te konzultacije s kardiologom. „Odaziv je dobar i drago mi je da su ljudi aktivni, da čitaju i prate našu web-stranicu, to me iznimno raduje“, ističe Morić – Pauletić. A prvih pet pacijenata koji su jučer došli na pregled kod specijalista dobili su ga od Specijalne bolnice Medico Pula – besplatno.

Tim pulskog Medica

„Drago mi je da Medico svakim danom i svakom godinom ide jednom uzlaznom putanjom, da su nas pacijenti prepoznali i dali nam svoje povjerenje. Vidim da cijene naš rad i trud i da nam se zadovoljni vraćaju. A zadovoljni pacijenti su, zapravo, najbolja reklama našoj kući“, zaključuje Branka Morić – Pauletić.

Specijalna bolnica Medico Pula nalazi se na adresi Rizzijeva 101, Pula, a dogovoriti termine pregleda, kao i dobiti sve ostale informacije, možete na broj telefona 072 100 700 ili na e-mail adresu medico@medico.hr

Specijalna bolnica Medico Pula pravi je odabir za sve pacijente koji žele brzu i profesionalnu zdravstvenu uslugu, ali i mjesto na kojemu se cijeni vrijeme te jamči privatnost. Njihovo geslo „U jednom danu, na jednom mjestu“ nije samo teorija, već dokaz da se i često delikatne teme, poput zdravstvenih pregleda, mogu nadvladati bez čekanja, ali i s faktorom ljudskosti koji je nerijetko od presudnog značaja. Pulski Medico pravi je dokaz da takva mjesta postoje.