Projekt “Živi zdravo”: Edukacija i informiranje o zdravlju

Projekt “Živi zdravo” novi je medijski projekt Novog lista i Specijalne bolnice Medico kojemu je cilj pružanje visokokvalitetnih zdravstvenih informacija te podizanje svijesti o važnosti prevencije i očuvanja zdravlja. Kroz različite medijske formate, uključujući organizaciju događaja, panel rasprava, video sadržaja te suradnju sa stručnjacima iz područja zdravstva, projekt će ciljati širu čitateljsku publiku.

Fokus projekta bit će na ključnim temama poput prevencije bolesti, mentalnog zdravlja, pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti i drugih važnih aspekata kvalitetnog i zdravog života. Kroz prilagođeni sadržaj različitim ciljnim skupinama, poput mladih, roditelja, starijih osoba i osoba s posebnim zdravstvenim potrebama, projekt će težiti interaktivnosti kako bi potaknuo angažman publike i omogućio razmjenu iskustava.

Prvi u nizu događanja u sklopu projekta bit će okrugli stol “Debljina – razumijevanje, prevencija, akcija”, koji se organizira u suradnji s partnerom – Specijalnom bolnicom Medico. Okrugli stol će se održati u utorak, 7. svibnja, s početkom u 18 sati u prostorima Gradske knjižnice Rijeka.

Na okruglom stolu će sudjelovati stručnjaci iz područja medicine, uključujući prof. dr. sc. Davora Štimca, dr. sc. Martinu Linarić, Anu-Mariju Lušičić, prof. dr. sc. Viktora Peršića, prof. dr. sc. Sanju Klobučar, te će događaj moderirati Barbara Čalušić, novinarka Novog lista.

Stručnjaci će raspravljati o različitim aspektima debljine, uključujući metode liječenja i prevencije te psihološki i nutricionistički pristup.

Okrugli stol je zatvoren za širu javnost, ali zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na eventi@novilist.hr, registracijom imena, prezimena i broja telefona.

Ovaj događaj označava početak projekta “Živi zdravo” te naglašava važnost suradnje i dijaloga u borbi za zdraviji i kvalitetniji život.