Zašto je estetskog kirurga dobro posjetiti prije zime?

Specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije, dr. med. Vanja Bušić, ovaj tjedan posjećuje Specijalnu bolnicu Medico kao gostujući kirurg. Povodom toga kratko je komentirao koje su prednosti dolaska na konzultacije o zahvatu prije zimskih mjeseci.

Dr. Bušić je ravnatelj odjela za plastičnu kirurgiju u norveškoj bolnici Forusakutten Kolibri, a s Medicom surađuje već godinu i pol dana. Trend češćih posjeta pacijenata oko nove godine smatra pozitivnim znakom da ste spremni informirati se kod stručnjaka i isplanirati termin željenog zahvata.

– Ovo nije samo doba u kalendaru kad ljudi počinju promišljati o promjenama koje žele uvesti u novoj godini, već je i dobro vrijeme za njihovo pravovremeno planiranje – kaže dr. Bušić, koji dodaje da se za estetske zahvate najlakše odlučiti uz stručne savjete iz prve ruke. 

– Neki zahvati su manji i zahtijevaju kraći oporavak, a za neke ipak treba priprema. Primjerice, u tjednima oko nove godine se mogu obaviti manji zahvati ako znate da ćete imati “spojene” slobodne dane tijekom kojih ćete se moći oporavljati. S druge strane, za zahvate poput rekonstrukcije grudi, nosa ili abdominoplastike (zatezanja donjeg dijela viška kože na trbuhu), dobro je dogovoriti se za termin kako bi se pacijent mogao pripremiti i izdvojiti dane za oporavak. Kod liposukcije je ponekad preporučljivo najprije dijetom izgubiti određeni dio težine da bi rezultati bili maksimalni nakon zahvata i slično – kaže dr. Bušić.

Primjećuje da pacijenti zimi češće dolaze na “vidljive” estetske zahvate na grudima, ušima i licu jer žele uvesti pozitivne promjene prije idućeg proljeća.

– Zima je vrijeme prilika da poboljšate svoje životne navike, uvedete promjene koje ste htjeli, radite na sebi i obavite zahvate koji bi u ljetnim mjesecima bili vidljivi prije potpunog oporavka ili bi vam tijekom oporavka smetala vrućina. Prije nove godine razmišljamo o tome što želimo postići u idućoj, uključujući i zahvate koje smo tijekom godine priželjkivali – kaže dr. Bušić.

Dr. Bušić je ovaj tjedan u Specijalnoj bolnici Medico i dostupan je za preglede.

– Prvi pregled obično je najbolji način da sami dobijete informacije o mogućnostima koje imate u pogledu nečeg što želite poboljšati. Internet nam može biti djelomični izvor informacija, ali tek kad vas liječnik pregleda, može se posvetiti vašem konkretnom slučaju i savjetovati vam najbolju opciju – napominje dr. Bušić. 

Idući dostupni termini za pregled kod dr.med. Vanje Bušića u Specijalnoj bolnici Medico u Rijeci su od 7. do 9. studenog. Ako se želite naručiti za pregled, javite se na brojeve 051 263 109 / 052 633 333 ili slanjem maila na medico@medico.hr. Ako vas zanima popis svih zahvata koje radi dr. Bušić, pronađite ih na ovoj poveznici.