Dr. Kolić: “Američka akreditacija je priznanje za visoku razinu brige o pacijentima i iznimne standarde u liječenju”

12. rujna 2019. | Članci

Kao ravnatelj Specijalne bolnice Medico, kratko ću komentirati značenje američke akreditacije koju imamo. Prije dvije godine odjeknula je vijest da je Medico postao prva hrvatska bolnica s akreditacijom AACI. S krajem ovog ljeta, počinju nova sezona i novo dokazivanje pacijentima da ono što smo tada dobili na papiru, i danas dokazujemo u praksi. 

Akreditaciju AACI dodjeljuje iskusno i moderno međunarodno tijelo American Accreditation Commission International. Njihova svrha je razvijati visoke standarde u zdravstvu s fokusom na dobrobit i sigurnost pacijenta. Tijekom procesa akreditiranja, provjeravala se usklađenost s propisima, kako upravljamo djelatnicima i rizicima te kako skrbimo o pacijentima. 

Upravo zato je cijeli bolnički tim znao da su nam šanse za takvim priznanjem kvalitete neupitne. Niti jedan pacijent nam nije samo “broj na papiru”, a svi zaposlenici su vođeni istom misijom. Rade s iskrenom željom da se osjećate dobro već od trenutka kad uđete u prostore bolnice. 

U konačnici, zadovoljili smo brojne parametre koji su uključivali i pravo na informiranje, pravo na žalbu, kirurške postupke te pomoćne usluge poput prehrane i zaštite vaših podataka. Akreditacija je garancija povjerenja koje možete imati u Medico, a svaki dan radimo na tome da to povjerenje produbljujemo. 

Ova jesen donosi nove projekte u Rijeci i u Puli. Kolege sam zato na prošlom kolegiju podsjetio da je najvažnije slovo u imenu “Medico” zapravo “o“. To je, naime, početak svake rečenice po kojoj radimo s vama. 

Opet smo reagirali brzo i smireno. 
Opet smo bili uz vas od ulaska u bolnicu do kraja oporavka.
Opet ćemo sigurno biti uz vas kad ćete nas trebati. 

Vaš ravnatelj Specijalne bolnice Medico,
doc.dr.sc. Zlatko Kolić.