Ordinacija za genetsko savjetovanje

Poliklinika Medico u suradnji sa specijalistom neurologije i medicinske genetike prof. dr. sc. Borutom Peterlinom, dr. med. otvara Ordinaciju za genetsko savjetovanje.

Genetske bolesti pripadaju skupini rijetkih i teških kroničnih bolesti, poput bolesti s kombinacijom raznih razvojnih nepravilnosti ili bolesti kao što su koronarna bolest srca, smetnje srčanog ritma i iznenadne smrti, demencije ili nasljedni oblici raka. Na genetske uzroke također pomislimo pri težim oblicima mentalnih poremećaja, poremećaja u ponašanju, preuranjenih oblika gubitka vida ili sluha, te kod ponavljajućih spontanih prekida trudnoće.

Genetsko savjetovanje omogućava prepoznavanje takvih bolesti, raniji početak liječenja neovisno o dobi pacijenta, te odgovara na pitanja o utjecajima nasljeđa na potomke, koje se najčešće pojavljuje pri planiranju obitelji.

Ukoliko je kliničkim specijalističkim pregledima i pretraga već ustanovljeno genetsko oboljenje dokumentacija se može dostaviti u Polikliniku radi pripreme ekspertize, a u slučaju osobne potrebe može se rezervirati termin za konzultaciju i daljnju ekspertizu.

Za više informacija i rezervacije obratite nam se s povjerenjem: 051/263-109 ili medico@medico.hr