Predstavljamo BeneFIT – novi program Medica za liječenje debljine i ostalih poremećaja prehrane

Specijalna bolnica Medico s ponosom najavljuje uvođenje BeneFIT-a, programa za liječenje debljine i ostalih poremećaja prehrane. BeneFIT je program koji pruža provjerene i učinkovite metode liječenja debljine i ostalih poremećaja prehrane kao što su anoreksija, bulimija i  kompulzivno prejedanje, osiguravajući dugoročne rezultate na jedini ispravan način – sveobuhvatno, integrirano i ciljano. 

BeneFIT se razlikuje od tradicionalnih metoda mršavljenja kroz svoj individualizirani medicinski pristup s kojim svaki pacijent dobiva personalizirani plan liječenja, uzimajući u obzir njegove specifične potrebe, zdravstveno stanje i životni stil. 

Ravnatelj Medica, prof. dr. sc. Davor Štimac, dr. med., inače autor knjige Debljina – Klinički pristup te predsjednik Hrvatskog društva za debljinu posebno je naglasio da ovaj pristup uključuje širok spektar učinkovitih metoda:

„Kao netko tko se cijeli život bavi debljinom te njenim uzrocima i posljedicama, drago mi je da u Medicu imamo priliku pružiti ovakvu cjelovitu uslugu. Ulaskom u neki od programa, pacijentovim problemom debljine ili poremećajem prehrane kreće se baviti niz stručnjaka iz različitih područja medicine, koji na raspolaganju imaju niz alata, od individualnih planova prehrane i vježbanja pa do najnovijih terapija injekcijama ili posebnih kirurških zahvata. Sve to naravno uz stručnu psihološku podršku i kontinuirano praćenje rezultata.“ , rekao je prof. Štimac te je dodao da multidisciplinarni pristup u BeneFIT-u podrazumijeva da će se osim simptomima baviti i korijenima problema, nudeći pacijentima holističku skrb koja obuhvaća mentalno, emocionalno i fizičko zdravlje.

U Specijalnoj bolnici Medico, naša misija je pružanje izvrsnosti u svakom aspektu zdravstvene skrbi, a program BeneFIT predstavlja još jedan korak u našoj predanosti da u skladu sa sloganom u jednom danu, na jednom mjestu, pružimo pacijentima najbolje uvjete za poboljšanje njihovog zdravlja i kvalitete života. Više o programu za liječenje debljine i ostalih poremećaja prehrane, BeneFIT pročitajte ovdje.