MEDICO – SPECIJALNA BOLNICA S AMERIČKOM AKREDITACIJOM

Specijalna bolnica Medico pionir je kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti zdravstvene skrbi i lider međunarodnih akreditacija i dobivenih certifikata.

Prvi smo u Hrvatskoj, još 2017. godine, uspješno završili postupak stroge akreditacije i dobili certifikat izvrsnosti Američke akreditacijske međunarodne komisije (AACI). Uz potvrdu AACI standarda, Medico je od ove godine i nositelj Certifikata kvalitete sustava upravljanja EN 15224, najvišeg standarda bolničkih i specijaliziranih polikliničkih usluga.

Certifikat je jamstvo sigurnosti pacijenata, zaštite prava pacijenata, kvalitete zdravstvenih usluga, upravljanja rizicima i zaštite podataka. Sve je to usklađeno s najvišim svjetskim standardima kvalitete i sigurnosti kojima se promiče izvrsnost kao rezultat kontinuiranog praćenja, mjerenja, analiza, korekcija i korektivnih mjera.
Ponovno je potvrđena naša predanost pacijentima, visoka stručnost i kvaliteta u radu. Potrebe pacijenata su nam na prvom mjestu, u što se Komisija i osobno osvjedočila.
AACI je jedino akreditacijsko tijelo koje kombinira vodeće medicinske spoznaje i dostignuća u upravljanju kvalitetom te ih stapa u jedinstveni akreditacijski program. AACI standardi objedinjavaju kliničke zahtjeve sa zahtjevima globalno najpriznatijih standarda upravljanja kao što su ISO 9001, ISO 27001 i ISO 31000. Posebna pozornost je u primjeni standarda za medicinske ustanove koji se odnose na suvremene izazove, kao što su etička praksa i upravljanje sigurnošću podataka.

AACI je posebno priznata od strane pružatelja zdravstvenog osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama i u drugim zemljama, a koji sve više postaju nosioci razvoja zdravstvenog turizma. Ugled bolnice primarni je kriterij odabira destinacije njihovim osiguranim osobama. Stoga ugled Medica, potvrđen ovim certifikatom doprinosi razvoju kvalitetnog zdravstva i zdravstvenog turizma kao sve značajnijih djelatnosti naših regija i Republike Hrvatske.

S posebnom pažnjom i velikom odgovornošću brinemo za Vaše zdravlje