Svečano otvoren Medico Pula

Danas u podne SB Medico otvorila je poslovnu jedinicu u Puli.

Svečanosti su nazočili župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, doc. dr. sc. Irena Hrstić, ravnateljica OB Pula te brojni uvaženi suradnici i prijatelji Medica.

Nazočnima se je obratila i ravnateljica Medica dr. sc. Nevenka Kovač, dr. med.:

Rijetke su prilike kada okrećete novu stranicu, a kamoli kada otvarate novu knjigu u svom životu. Nakon više od četvrt stoljeća svog postojanja Medico upravo to čini danas. Medico danas započinje svoje postojanje ovdje u Istri, ovdje u Puli.

Ovo je prva poslovna jedinica koju Medico otvara i mnogi pitaju: „Zašto baš u Puli, pa to je ipak blizu Rijeke?“ Istra je tako blizu, a ponekad tako daleko Rijeci…. puno je naših vjernih i dugogodišnjih pacijenata koji već više od 25 godina dolaze iz područja  cijele Istarske županije u Medico u Rijeku. Željeli smo doći „s ove strane Učke“ ponajprije radi njih, ali i svih ostalih žitelja Istre kojima do sada Rijeka možda nije bila „na ruku“. Medico je jedina privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj s integriranom kompletnom dijagnostikom i minimalno invazivnom kirurgijom i želimo naše usluge učiniti dostupnijima svim Istranima.

Medico Pula danas otvara vrata za 12 medicinskih djelatnosti u 20 različitih specijalističkih supspecijalnosti sa kompletnom medicinsko-biokemijskom i imunokemijskom laboratorijskom dijagnostikom.

Istra je perjanica hrvatskog turizma, pa našim dolaskom u Pulu želimo doprinijeti razvoju novih oblika turizma i turističke ponude u okviru zdravstvenog turizma. Nadamo se vašoj dobrodošlici i otvorenim srcima jer zajedno možemo unaprijediti kvalitetu zdravstvene skrbi kako za stanovnike ove regije tako i za vaše goste.

Ne smijemo zaboraviti da Medico posluje sukladno ISO i Temos standardima sigurnosti pacijenata, ali je i jedina zdravstvena ustanova u Hrvatskoj nositelj američkih međunarodnih akreditacijskih standarda kvalitete što dodatno jamči da vašoj vrhunskoj turističkoj ponudi možete dodati još novih vrhunskih usluga – jer „najboljima dolaze najbolji“.

Dobro vas našli!

Riječi dobrodošlice uputio je i ravnatelj Poliklinike Peharec Stanislav Peharec zahvalivši se svim svojim klijentima i partnerima koji su pomagali da se ostvari ova ideja.

Da je Pula dobila novu kvalitetu i mogućnost izbora, potvrdio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić, istaknuvši da „Istra teži izvrsnosti jer znamo da smo premali da bismo bili prosječni“. Istarski župan Valter Flego čestitao je Medicu što je prešao Učku jer „put prema zapadnoj Europi vodi preko Istre“, a javnom sektoru, obećao je, bit će to motiv za daljnja ulaganja u zdravstveni sustav.

– Dolaskom u Pulu želimo Istri približiti sve ono što smo u ovih 25 godina kreirali u Rijeci, na dobrobit pacijenata, medicine i razvoja, kako je to u posebno dirljivom govoru rekao dr. Peharec s kojim godinama surađujem. Izuzetno sam počašćen da smo danas ovdje, da dijelimo zajednički prostor s tako iskusnim timom. Pokazali smo da postoji mogućnost integracije u privatnom medicinskom sektoru u smislu daljnjeg razvoja. Sretan sam i da je dr. Hrstić također spomenula put integracije javnog i privatnog sektora, što smo već uspješno pokrenuli u Rijeci. Mi nismo jedni drugima konkurencija, već se moramo pomagati, rekao je osnivač Medica dr. Miroslav Reljanović koji je zajedno sa županom Flegom i gradonačelnikom Miletićem simbolično prerezao vrpcu na ulazu u Medico Pula. 

Program je vodila Jelena Vitasović, a nastupili su Bruno Krajcar i Pulske mažoretkinje.